DSC08030

Ridge Oak Park Remix

Interior rambling house clarified

You’ve got a lot of space, but you can’t use it. That was the paradox at the heart of this home nestled in the folds of the Balcones escarpment. The house was deep, with a lot of square footage and a low hung roofline. Its center was a dark square made up of an insufficient kitchen cut off from the living room by a wall. The arrangement meant that light came into the living room from only one direction through three French doors to the east. The living room had a fireplace, but the furniture was not in close proximity, and there was no place for a television. There was also a formal dining room, but that was cut off from the kitchen. To top it off, the space was replete with 1970’s modern décor; we needed updates.

DSC08148
DSC08093 1
DSC08137

Living

We raised the ceiling height and replaced French doors with a single large slider to the outside. We took down the wall separating the kitchen and living, and put a large island there so that the family could sit together and eat in the midst of the space. Skylights were added throughout, bringing in much more light than one would expect from such low-slung, deep house.

DSC08124 1

Next Project Versatile Modern Farmhouse

Pool & Guest Suite Overlook Barton Creek